Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτον

  • Dogma
πατριάρχης

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος επισκέφθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου το επιφανές πανεπιστήμιο Georgetown της Ουάσιγκτον και πιο ιδιαίτερα το παρεκκλήσιο του γνωστό ως  Copley Crypt στο οποίο ο Αρχων Μιχάλης ψαρός έχει κάνει δωρεά το εικονοστάσιο και τις εικόνες, τις οποίες φιλοτέχνησε ο αγιογράφος Γεώργιος Φιλιππάκης.

Πρόκειται για τον δεύτερο Πατριάρχη που επισκέπτεται το παρεκκλήσιο καθότι πέρυσι τέτοια εποχή το είχε επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψαρός καθιέρωσε Εδρα προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο πανεπιστήμιο Georgetown στο οποίο σπούδασε ο ίδιος και ο γιος του Λίο. Το κόστος της Έδρας ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.» στα τρία εκατομμύρια δολάρια και ονομάζεται The Ecumenical Patriarch Bartholomew Endowed Orthodox Chaplaincy, by the Michael Psaros Family.

Υπογραμμίζεται πως πρόκειται για τη δεύτερη Εδρα που χρηματοδότησε  η οικογένεια Ψαρού καθότι το 2013 δημιούργησαν την Εδρα «The Michael and Robin Psaros Endowed Chair in Business Administration».

Επίσης η οικογένεια του Μιχάλη Ψαρού έκανε δωρεά ύψους $11 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πανεπιστήμιου Georgetown και συγκεκριμένα στη Σχολή Επιχειρήσεων McDonough όπου θα ιδρυθεί το Psaros Center for Financial Markets and Policy (Κέντρο Ψαρού για τις Οικονομικές Αγορές και Πολιτική) όπως έγραψε εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας» στις 13 Απριλίου του 2022 .

Το Κέντρο θα παράσχει ηγεσία σκέψης η οποία επηρεάζει απευθείας την παγκόσμια οικονομία, τον διάλογο γύρω από τις δημόσιες και ιδιωτικές Αγορές, διεξαγωγή απροκατάληπτης έρευνας η οποία επηρεάζει την πολιτική, θα συγκεντρώνει επιστήμονες, επιχειρηματίες και νομοθέτες και επίσης θα καλλιεργεί φοιτητές να γίνονται η επόμενη γενιά των παγκόσμιων μυαλών και κορυφαίων ηγετών.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος ο οποίος έγινε δεκτός με σεβασμό και τιμή από τον πρόεδρο του πανεπιστημίου και τους αξιωματούχους του, συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τους Μητροπολίτες Γουινέας Γεώργιο και Μέμφιδος Νικόδημος, είδε και θαύμασε εκ του συστάδην τις μεγάλες δωρεές του Μιχάλη Ψαρού και της οικογένειας του.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS