Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου

  • Δόγμα

Ο Πατριάρχης παρουσίασε στον κ.Υπουργό τις δράσεις του Πατριαρχείου σε όα τα κράτη της Αφρικής, την καθοριστική συμβολή των Κυπρίων αδελφών της διασποράς σε αυτές, καθώς και την ποιμαντική μέριμνα των Ιεραρχών του Θρόνου πρός τις Κυπριακές κοινότητες.

Την Τετάρτη, 24 Μαίου 2022, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β’ παρεκάθησε σε επίσημο γέυμα, το οποίο παρέθεσε στο Καΐρο προς τιμήν του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννη Κασουλίδη ο Πρέσβυς της Κύπρου κ. ‘Ομηρος Μαυρομάτης, στα πλαίσια της επίσημης επισκέψεως αυτού στην Αίγυπτο.

Προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Θεοδώρου με τον κ.Υπουργό, στην οποία συζητήθηκαν θέματα αφορώντα στά νέα δεδομένα της ενεργειακής πολιτικής των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακόμη, ο Πατριάρχης παρουσίασε στον κ.Υπουργό τις δράσεις του Πατριαρχείου σε όα τα κράτη της Αφρικής, την καθοριστική συμβολή των Κυπρίων αδελφών της διασποράς σε αυτές, καθώς και την ποιμαντική μέριμνα των Ιεραρχών του Θρόνου πρός τις Κυπριακές κοινότητες.

Τέλος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας πρός τον  Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον  Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ως και την περί Αυτόν Ιερά Σύνοδο, για την διαρκή και ολόθυμη στήριξη προς το εν γένει ιεραποστολικό,ποιμαντικό,ανθρωπιστικό και εθνικό έργο στην Αφρικανική ηπειρο.

Από την πλευρά του ο κ.Κασουλίδης τόνισε την αδιάπτωτη συναντίληψη και συναρωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην θυσιαστική διακονία του εμπερίστατου αφρικανού συνανθρώπου από την Δευτερόθρονη Εκκλησία.

Σημειώνεται ότι στο επίσημο δείπνο παρέστησαν ο  Υφυπουργός Ευρώπαικών Υποθέσεων της Αιγύπτου κ.Ihab Taalat Nasr, ο Εξοχ.Πρέσβυς της Ελλάδος κ.Νικόλαος Γαριλίδης, ο Εξοχ.Πρέσβυς της Ε.Ε στην Αίγυπτο κ.Christian Berger, κ.α επίσημοι.

TOP NEWS