Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα

  • ΔΟΓΜΑ
αλεξανδρείας

Στην ΕΡΤ μίλησε για τον θάνατο του ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Νίκου Κάτσικα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε τη θλίψη του για το αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα δηλώνοντας: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε στην Αλεξάνδρεια τον αδόκητο θάνατο του αξιόλογου δημοσιογράφου και αγαπημένου φίλου του Απόδημου Ελληνισμού Νικόλαου Κάτσικα».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «ο αείμνηστος Νικόλαος για πολλά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του για να προβάλει τον Ελληνισμό της Αιγύπτου. Ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, εκκλησιαστικές και κοινοτικές, και πάντα μετέφερε στη μητέρα πατρίδα και στην Κύπρο μέσα από τις ανταποκρίσεις του στην ΕΡΤ και στο ΡΙΚ τα νέα του Ελληνισμού της Νειλοχώρας. Πολλές φορές ταξίδεψε στην Υποσαχάρια Αφρική για να περιγράψει το ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου μας. Αφήνει μεγάλο κενό στον Απόδημο Ελληνισμό και ευχόμαστε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Να σημειωθεί ότι ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο Νικόλαος Κάτσικας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, βρέθηκε νεκρός το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:  

Ο Ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στο Κάιρο Νικόλαος Κάτσικας βρέθηκε χθες νεκρός.

Ο Νικόλαος Κάτσικας εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ και συνεργαζόταν με την ΕΡΤ στο Κάιρο επί σειρά ετών με επαγγελματισμό και αίσθηση στο καθήκον.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Οι αρμόδιες Προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές.

 

 

TOP NEWS