Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος «οργώνει» την Αφρική

  • Dogma
πατριάρχης

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος οργώνει καθημερινώς απ’ άκρου σε άκρο την Αφρική κηρύσσων, βαπτίζων και ευαγγελιζόμενος τον Χριστό, τον οποίον σε πλείστες όσες περιοχές αγνοούν οι κάτοικοι της Αφρικής.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ουγκάντα όπου αφίχθη στον διεθνή αερολιμένα Entebbe της Καμπάλας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ελπιδοφόρο Λημναίο.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και Πατέρας όλης της Αφρικής, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι γηγενείς Αφρικανοί Ορθόδοξοι, έφθασε στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας, από όπου θα ξεκινήσει τη μεγάλη ιεραποστολική περιοδεία του στα κράτη της Ουγκάντας και της Τανζανίας και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόδωρο υποδέχθηκαν με ιδιαίτερες τιμές στο αεροδρόμιο ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, Γέροντας Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος, ο Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας Σίλβεστρος, ο υπουργός Προεδρίας Thomas Tayebwa, εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Mozari Mohanad, ο Ορθόδοξος βουλευτής Theodoros Sekikubo, ο Ιερός Κλήρος της τοπικής Εκκλησίας και πλήθος πιστών.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος χαιρετά τους πιστούς οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του αεροδρομίου της Καμπάλας για να τον υποδεχθούν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο Μακαριώτατος, κατευθύνθηκε προς την αίθουσα υποδοχής, όπου σε δηλώσεις του στα κρατικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτια, τα οποία σε ζωντανή αναμετάδοση κάλυπταν το γεγονός της αφίξεώς του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουγκάντας Γιουέρι Μουσέβενι, για τον σεβασμό του προς την Εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Επίσης, δεν έκρυψε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται ξανά στην πανέμορφη χώρα της Ουγκάντας κοντά στα πνευματικά του παιδιά.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος φροντίζει οι Αφρικανοί φοιτητές Θεολογίας να μαθητεύουν την ελληνική γλώσσα, την εκκλησιαστική μουσική, λατρεία και παράδοση ενώ στέλνει πολλούς στις Θεολογικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον του Πατριάρχη Θεοδώρου επειδή συντάχθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους Αρχιεπισκόπους Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και Κύπρου Χρυσόστομο αναγνωρίζοντας την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων έχει ήδη εξαγγείλει ότι μελετάται η ένταξη στο Πατριαρχείο Μόσχας κοινοτήτων της Αφρικής, οι οποίες κανονικώ δικαίω ανήκουν στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, πράγμα το οποίο σημαίνει διάσπαση. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος είναι ο δεύτερος τη τάξει έπειτα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS