Ο Πατριάρχης χοροστάτησε στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους της κοινότητος Βεβεκίου

  • Dogma
φανάρι

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους της κοινότητος Βεβεκίου χοροστάτησε την Κυριακή του Ασώτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, την Κυριακήν του Ασώτου, 12ην Φεβρουαρίου, επί τη διαγενομένη εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, εχοροστάτησεν εις τον ομώνυμον Ι. Ναόν της Κοινότητος Βεβεκίου κατά την Θείαν Λειτουργίαν, καθ᾿ ην τον θείον λόγον εκήρυξεν ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Βενιαμίν.

Εκκλησιάσθησαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, η Ευγεν. κ. Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενος της Ελλάδος εν τη Πόλει, και πιστοί εκ της Ομογενείας, παρέστη δε και ο Εντιμ. κ. Μurat Hazinedar, Δήμαρχος Beşiktaş, μετά της συνοδείας αυτού.

Μετά την απόλυσιν ωμίλησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Σαατσής εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, και ο Παναγιώτατος, Όστις ηυχαρίστησε τον κ. Δήμαρχον διά την τιμητικήν του παρουσίαν.

Επηκολούθησε δεξίωσις καθ᾿ ην, Πατριαρχική προτροπή, ωμίλησαν ο άγιος Ερυθρών και ο εξ Αμερικής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Αμβρόσιος Μπιτζιάδης. Θερμόν χαιρετισμόν προς τον Παναγιώτατον και το εκκλησίασμα απηύθυνεν ο Εντιμ. κ. Δήμαρχος Beşiktaş.

TOP NEWS