Ο Πρίγκηπας Κάρολος «αναστηλώνει» τη Μονή Χιλανδαρίου

  • Dogma
πρίγκηπας κάρολος

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκηπας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισα της Κορνουάλης Καμίλα, πραγματοποιούν από χθες, 16 Μαρτίου διήμερη επίσκεψη στη Σερβία, στο πλαίσιο περιοδείας στα δυτικά Βαλκάνια.

Ο πρίγκιπας Κάρολος συναντήθηκε χθες το απόγευμα στο Βελιγράδι με τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο με τον οποίο συζήτησαν θέματα διαθρησκευτικής συνεργασίας.

Παράλληλα, ο Πρίγκηπας Κάρολος ενημερώθηκε και για τις εργασίες αναστήλωσης της Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιον Όρος.

Είναι γνωστό ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου διέθεσε 650.000 αγγλικές λίρες για την αναστήλωση της σερβικής Μονής που είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 2003.

Κατά τη συζήτηση με τον Πατριάρχη των Σέρβων για την πορεία του έργου αναστήλωσης της Μονής Χιλανδαρίου κλήθηκε να συμμετάσχει και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Ο πρίγκιπας Κάρολος μετά τη συνάντηση με τον Πατριάρχη των Σέρβων επισκέφθηκε και τον ναό του Αγίου Σάββα, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια και επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για την πορεία των εργασιών εικονογράφησης.

Το απόγευμα ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα ήπιαν το καθιερωμένο εγγλέζικο τσάι στο βασιλικό παλάτι προσκεκλημένοι του πρίγκιπα Αλεξάνδρου της Σερβίας και της Ελληνίδας συζύγου του, Αικατερίνης.

Ο Πρίγκηπας Κάρολος επισκέφθηκε για πρώτη φορά στο Αγιον Ορος το 1999, με προτροπή κάποιων κυπρίων εφοπλιστών του Λονδίνου, οπότε και γοητεύθηκε από το απίστευτου κάλλους φυσικό περιβάλλον και την κατανυκτική ατμόσφαιρα της μοναστηριακής ζωής.

Έκτοτε, έρχεται σχεδόν κάθε χρόνο στο Άγιο Όρος, ενώ λέγεται ότι βοηθάει στη μοναστική πολιτεία κυρίως μέσω του συλλόγου Φίλων του Αγίου Ορους στο Λονδίνο, του οποίου είναι μέλος, και την ενισχύει οικονομικά.

 

TOP NEWS