Ο ρωσικός Άγιος Βασίλης δεν θα ταξιδέψει φέτος στα σύνορα με την Ουκρανία

  • Dogma
άγιος βασίλης

Ο ρωσικός Άγιος Βασίλης, ο «Παππούς Χιονιάς» φέρεται ότι θα μείνει μακριά τόσο από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία όσο και από τα εδάφη της Ουκρανίας που προσάρτησε η Μόσχα, στην περιοδεία που θα κάνει αυτές τις γιορτές σε όλη τη Ρωσία.

Ο Παππούς Χιονιάς θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 στάσεις μεταξύ του ανατολικού λιμανιού της πόλης του Βλαδιβοστόκ και της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε σήμερα η εταιρεία ρωσικών σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα, οι δυτικές περιοχές του Κρασνοντάρ, του Ροστόφ, του Μπέλγκοροντ, του Κουρσκ και του Μπριάνσκ, που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία, δεν συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα.

Δεν συμπεριλήφθηκαν επίσης τα προσαρτημένα εδάφη της Κριμαίας, του Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας.

Το τρένο Παππούς Χιονιάς είναι ένα τουριστικό έργο που ξεκίνησε η εταιρεία ρωσικών σιδηροδρόμων πέρυσι μαζί με τη βόρεια ρωσική επαρχία Βολογκντά.

Σύμφωνα με τον χριστουγεννιάτικο μύθο της χώρας, ο Παππούς Χιονιάς δεν ζει στον Βόρειο Πόλο, αλλά κοντά στη μικρή πόλη Βελίκι Ουστιούγκ στη Βολογκντά.

Φέτος, ο Παππούς Χιονιάς ξεκίνησε την περιοδεία του τον Οκτώβριο, με σκοπό να κάνει όλες τις στάσεις μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, πολλές ρωσικές πόλεις έχουν περιορίσει το μέγεθος των χειμερινών τους εορταστικών εκδηλώσεων. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η κανονικότητα, δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις σε εθνικό επίπεδο διατηρούν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, τουλάχιστον σε μικρότερη κλίμακα.

-φωτο αρχείου-

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

TOP NEWS