Ο Ρώσος ΥΠ.ΕΞ εξήρε τη συμβολή του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων στη διεύρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου

  • Dogma
ρώσος

Το 2021 συμπληρώνονται 75 χρόνια από της ιδρύσεως του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Όλα αυτά τα χρόνια το Τμήμα προσφέρει πολύτιμη συμβολή στην ενίσχυση της ενότητας των ορθοδόξων λαών, τη διεύρυνση του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου, την προώθηση των διαχρονικών πνευματικών ηθικών αξιών, την υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπατριωτών μας, οι οποίοι διαβιούν στο εξωτερικό», αναφέρεται ειδικότερα στο μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σ. Λαβρόφ εξ αφορμής της σημαντικής επετείου και σημειώνεται: «Τέτοια αγωνιστική δράση, που στοχεύει στην υποστήριξη κλίματος ειρήνης, εμπιστοσύνης και αλληλοκατανοήσεως στις διεθνείς υποθέσεις, τυγχάνει σεβασμού τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας μας».

Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής Αρχής, «η καρποφόρα συνεργασία με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια καλή παράδοση της διπλωματικής υπηρεσίας στην πατρίδα μας».

«Εξαίρουμε την υποστήριξη από τους συνεργάτες του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων στην αντιμετώπιση επίκαιρων ζητημάτων της σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές της υφηλίου. Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τη συνεργασία και στο πλαίσιο της σχετικής Ομάδας Εργασίας», υπογράμμισε ο Σ. Λαβρόφ.

 

 

TOP NEWS