Ο Τομ Χάνκς στη Ζωοδόχο Τριάδα στην Ανταρκτική

  • Dogma
τομ χάνκς

O διάσημος ηθοποιός Τομ Χάνκς επισκέφθηκε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζωοδόχου Τριάδος στην Ανταρκτική στο ρωσικό πολικό σταθμό «Bellingshausen » στο νησί Waterloo.

Την πληροφορία της επίσκεψης του Τομ Χάνκς στην Αγία Τριάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο Διάκονος Maxim Gerb , ένας κληρικός της εκκλησίας στην Ανταρκτική , στο περιοδικό Foma .

«Πολλοί και ενδιαφέροντες άνθρωποι επισκέφτηκαν την εκκλησία μας , συμπεριλαμβανομένου του Τομ Χανκς . Είναι ένα πολύ ανοιχτό και φιλικό πρόσωπο.  Άναψε μερικά κεριά και πρότεινα να ανέβει στο καμπαναριό , έτσι θα μπορούσα να βεβαιώσω ότι το Forrest Gump ήταν στην Ανταρκτική και μπορούν τώρα να χτυπήσουν οι  καμπάνες αρκετά καλά «, σχολίασε ο Διάκονος Maxim σχετικά με την επίσκεψη του Τομ Χάνκς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μοναδική αυτή εκκλησία χτίστηκε το 1990 εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας.

Ο σχεδιασμός της Εκκλησίας παραπέμπει στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι και 30 πιστούς.

Μάλιστα, επειδή οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι δύσκολες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.

Ο ιερέας της εκκλησίας λέει χαρακτηριστικά: “Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά! Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο… πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική ή ακόμη καλύτερα θα έλεγα… ο Θεός είναι παντού!”.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ