Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων με τον Προκαθήμενο της εν Αμερική Ορθοδόξου Εκκλησίας

  • Dogma
αμερική

Στις 11 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη συνάντηση του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ουάσιγκτον, μητροπολίτη πάσης Αμερικής και Καναδά Τύχωνα.

Η συνάντηση έγινε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον πατριαρχικό ιερό ναό Αγίου Νικολάου, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ συλλειτούργησε με τον Προκαθήμενο της εν Αμερική Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως εθίγη ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, που αφορούν στην ανάπτυξη της συνεργασίας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της εν Αμερική Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και επίκαιρα ζητήματα των διορθοδόξων σχέσεων. Υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την αντιμετώπιση από την Εκκλησία της προκλήσεως της πανδημίας του κορονοϊού στη Ρωσία και σε άλλες χώρες της κανονικής ευθύνης του Πατριαρχείου Μόσχας, όπως επίσης και στην Αμερική και τον Καναδά.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας συνεχάρη τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Τύχωνα για τα 55α γενέθλιά του, ευχόμενος ο Θεός να τον ενδυναμώνει στην Πρωθιεραρχία του.

TOP NEWS