Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας με τον Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της χριστιανικής ενότητας

  • Dogma
βολοκολάμσκ

Στις 4 Οκτωβρίου του 2021, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος είχε βρεθεί για επαγγελματικούς λόγους στην Ιταλία με την ευλογία του Παναγιότατου Πατριάρχου Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων κατά το χαιρετισμό του στον ιεράρχη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε για τη διακονία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις σύγχρονες συνθήκες. Τα μέρη έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις προκλήσεις που οι χριστιανικές ομολογίες αντιμετωπίζουν πρόσωπο με πρόσωπο κατά την εξάπλωση της μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας και ο Καρδινάλιος Κόχ συζήτησαν για διάφορα κοινά έργα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Μόσχας. Παρατήρησαν με χαρά ότι εξελίσσονται προοδευτικά οι διμερείς σχέσεις των Εκκλησιών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για ορισμένες πρωτοβουλίες που προτάθηκαν για υλοποίηση στο εγγύς μέλλον.

Στο τέλος της συνομιλίας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων ευχήθηκε στον Καρδινάλιο Κοχ τη βοήθεια του Θεού στα έργα του και του χάρισε τη μετάφραση στην ιταλική γλώσσα του βιβλίου του Β.Σ.Σολοβιόβ «Τρεις ομιλίες στη μνήμη του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι», που εκδόθηκε από τη Ακαδημία της Ρώμης «Sapienza e Scienza». Η παρουσίαση αυτού του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου.

Υπηρεσία Επικοινωνίας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων

TOP NEWS