Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας προσκύνησε τα ιερά της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας

  • Dogma
βολοκολάμσκ

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Συρία, προσκύνησε στα αρχαία χριστιανικά ιερά της χώρας. Στην πόλη Μααλούλα μετέβη στον ιερό ναό Αγίων μαρτύρων Σεργίου και Βάκχου, όπου θαύμασε μια από τις αρχαιότερες Αγίες Τράπεζες, που κατασκευάσθηκε από αρχαίο ειδωλολατρικό βωμό.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας μετέβη στην ορθόδοξη ιερά γυναικεία μονή Αγίας πρωτομάρτυρος Θέκλης, όπου ασπάσθηκε τα λείψανά της και συναντήθηκε με τον πνευματικό και τις αδελφές της μονής.

Το 2013 η πόλη καταλήφθηκε από ενόπλους ισλαμιστές, οι οποίοι λεηλάτησαν τη μονή και απήγαγαν μοναχές.  Μετά την απελευθέρωση της περιοχής η μονή αναστηλώθηκε με την υποστήριξη Ρώσων ευεργετών.

Στην ιερά γυναικεία μονή της Σεϊδανάγιας ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας ασπάσθηκε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Σεϊδανάγιας. Η καθηγουμένη της μονής μοναχή Φεβρωνία αφηγήθηκε στο Σεβασμιώτατο την ιστορία και περιέγραψε τη σύγχρονη ζωή της μονής.

Την ίδια ημέρα στη Δαμασκό ο ιεράρχης επισκέφθηκε τόπους, που συνδέονται με τη ζωή του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Στο ταξίδι συνοδεύουν τον πρόεδρο του ΤΕΕΣ ο αντιπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών στον πατριαρχικό θρόνο της Αντιοχείας ηγούμενος Αρσένιος Σοκολώφ, ο γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο υποδιάκονος Βιατσεσλάφ Λι.

TOP NEWS