Οδηγίες του Οικουμενικού Πατριάρχη προς ιερείς για το κακό και την απιστία

  • Dogma

« Η Εκκλησία παρά τις ιστορικές περιπέτειες πάντοτε νικά και τίποτε δεν πρόκειται να χάσει, διότι είναι κατά φύση ξένη προς τον κόσμο τούτο. Η Μητέρα Εκκλησία ποτέ δεν αστοχεί, δεν καταργείται, παρά την αστοχία των χριστιανικών κρατών. Αντίθετα, η Εκκλησία συνεχώς ωριμάζει και σώζει τους ανθρώπους» αυτό τόνισε στους κληρικούς της Ι.Μ. Σιδηροκάστρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη Σύναξη που πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Ποροϊων. 

 

Τον Πατριάρχη συνόδευε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Μακάριος, ενώ τον υποδέχθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, τοπικών συλλόγων, κληρικοί και λαϊκοί. 

 

«Βλέπουμε σήμερα να αυξάνεται η αποστασία και η απιστία. Ο Θεός, όμως, συγχρόνως ενεργεί μυστικά και με βάθος και επηρεάζει τον κόσμο, ενώ οι χριστιανοί τίποτε δε μπορούν να πάθουν από τον κόσμο, επειδή το πνεύμα νικά τη σάρκα» τόνισε ο Πατριάρχης και κάλεσε τους ιερείς να εργασθούν στις ενορίες τους γιατί εκεί επιτελείται το έργο της σωτηρίας του κάθε ανθρώπου. 

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συμπληρώνει «ας μη μας τρομάζει η δύναμη του κακού. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η αποστολή του εργάτη του αμπελώνα του Κυρίου είναι να αποτυγχάνει, για να μαρτυρείται η δύναμη του Θεού» και ολοκλήρωσε την ομιλία του με την ευχή να υπάρχει εμπιστοσύνη στο Θεό και αγάπη θυσιαστική για Αυτόν. 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ