Οι Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου βράβευσαν το «Prince’s Trust»

  • Dogma

Το φιλανθρωπικό έργο του «Πριγκιπικού Ταμείου» («Prince’s Trust») με πρόεδρο και ιδρυτή τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, τιμήθηκε φέτος με την απονομή του Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας», στο καθιερωμένο δείπνο του Τάγματος «Αγιος Ανδρέας» των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του New York Hilton Midtown.

Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του τέως Βασιλιά της Ελλάδας, Παύλος, αντιπρόεδρος του Οργανισμού, ο οποίος εξέφρασε την ευτυχία και την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του στην εκδήλωση.

«Είμαι ευτυχής και νοιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ σήμερα για να παραλάβω το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξ ονόματος του προέδρου μας, του Μεγάλου Βασιλιά Καρόλου Γ’, για το έργο του ‘Prince’s Trust’ στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο Παύλος, ο οποίος, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται από τους μηχανισμούς του προγράμματος στην Ελλάδα κατά την τελευταία πενταετία.

«Από τότε που υιοθετήσαμε το πρόγραμμα στην Ελλάδα το 2018, καταφέραμε να βοηθήσουμε χιλιάδες νέους ανθρώπους να επανασυνδεθούν με την εκπαίδευση, να εξασφαλίσουν μόνιμες θέσεις εργασίας ή να ιδρύσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ηταν εντυπωσιακό να βλέπουμε νέους ανθρώπους σε αυτά τα προγράμματα να εξασφαλίζουν μια θέση εργασίας. Τα προγράμματα επικεντρώνονται στις δεξιότητες και την εμπειρία των νέων ανθρώπων, που είναι σχετικές με την αγορά εργασίας και τον τόπο κατοικίας τους. Μόνο την περασμένη χρονιά στην Ελλάδα, πάνω από τρία τέταρτα των νέων που πέρασαν από το πρόγραμμα απασχολήθηκαν ή συνέχισαν την εκπαίδευσή τους», ανέφερε ο Παύλος.

Από την πλευρά του, ο Εθνικός Αρχηγός των Αρχόντων, Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, επεσήμανε πως, μετά την αποστολή της πρόσκλησης, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ενημέρωσε πως ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για την επικείμενη βράβευση.

Στη δική του τοποθέτηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Prince’s Trust International, Ουίλ Στρο (Will Straw), μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο του Ταμείου και διάβασε ένα ειδικό μήνυμα από τον Βασιλιά Κάρολο, επισημαίνοντας ότι το Prince’s Trust «διευρύνει τις προσπάθειές του σε 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών – στο Μπρονξ, Νέα Υόρκη και στο Νότιο Σαιντ Σάιντ του Σικάγο, βοηθώντας «νέους ανθρώπους να επιτύχουν το πλήρες δυναμικό τους, η αποστολή του παραμένει η ίδια σήμερα, να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να βρουν ασφαλείς, βιώσιμες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις… για να χτίσουν καλύτερο μέλλον».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνωρίστηκε επίσης η Τάξη του 2023 των Αρχόντων, με την τελετουργική ανάγνωση των ονομάτων τους.

TOP NEWS