Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου μέσα από φωτογραφίες που συγκλόνισαν τον πλανήτη

  • Dogma
σεπτεμβίου

Πέρασαν 21 χρόνια από την ημέρα που οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου άλλαξαν για πάντα τον κόσμο

Πέρασαν 21 χρόνια από την ημέρα που οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου άλλαξαν για πάντα τον κόσμο. Οι συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις από την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το πρωί της Τρίτης, 11 Σεπτεμβρίου 2001, λάβωσαν την καρδιά της Αμερικής και του πλανήτη.

Εκείνο το πρωί, τέσσερα επιβατηγά αεροσκάφη που ταξίδευαν από τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες στην Καλιφόρνια, κατελήφθηκαν εν πτήση από 19 τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Οι αεροπειρατές ήταν οργανωμένοι σε τρεις ομάδες πέντε αεροπειρατών και μία ομάδα τεσσάρων. Κάθε ομάδα είχε έναν αεροπειρατή που είχε λάβει εκπαίδευση πιλότου, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο του αεροσκάφους. Ο ρητός στόχος τους ήταν να καταρρίψουν κάθε αεροπλάνο σε ένα εξέχον αμερικανικό κτίριο, προκαλώντας τεράστιες απώλειες και μερική ή πλήρη καταστροφή των κτιρίων στόχων.

Το πρώτο αεροπλάνο που έπληξε τον στόχο του ήταν η πτήση 11 της American Airlines. Κατέπεσε στο Βόρειο Πύργο του συγκροτήματος του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στο Κάτω Μανχάταν στις 8:46 π.μ. τοπική ώρα. Δεκαεπτά λεπτά αργότερα στις 9:03 π.μ., ο Νότιος Πύργος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου χτυπήθηκε από την πτήση 175 της United Airlines. Μια τρίτη πτήση, η πτήση 77 της American Airlines, που απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλες, κατελήφθη πάνω από το Οχάιο. Στις 9:37 π.μ., συνετρίβη στη δυτική πλευρά του Πενταγώνου (έδρα του αμερικανικού στρατού) στην κομητεία Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, προκαλώντας τη μερική κατάρρευση της πλευράς του κτιρίου. Η τέταρτη και τελευταία πτήση ήταν η μόνη που δεν χτύπησε τον στόχο της, αντίθετα συνετρίβη σε ένα χωράφι κοντά στο Σάνκσβιλ της Πενσυλβάνια στις 10:03 π.μ.

Οι εικόνες που μετέδιδαν τα διεθνή πρακτορεία την ημέρα εκείνη ήταν συγκλονιστικές και αποτυπώθηκαν για πάντα στην καρδιά όλου του κόσμου.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που συντάραξαν τον πλανήτη:

(AP Photo/Richard Drew)
(AP Photo/Gulnara Samoilova)
(AP Photo/Shawn Baldwin)
(AP Photo/Alexandre Fuchs)
(AP Photo/Shawn Baldwin)
(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/William Kratzke)
(AP Photo/Diane Bondareff)
(AP Photo/Carmen Taylor, File)
(AP Photo/Shawn Baldwin)
(AP Photos/Marty Lederhandler)
(AP Photo/Richard Drew)
(AP Photo/Richard Drew)
(AP Photo/Richard Drew)
(AP Photo/Shawn Baldwin)
(AP Photo/Mark Lennihan)
(AP Photo/Julie Jacobson, File)
(AP Photo/Mark Lennihan)
Πηγή: ertnews.gr

TOP NEWS