ΟΗΕ: «Οι αυξανόμενοι θάνατοι στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει να σταματήσουν»

  • Δόγμα

Πέρυσι, 3.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται επιχειρώντας τα ίδια επικίνδυνα ταξίδια.

Στις 10 Αυγούστου, ένα σκάφος βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ρόδου. Το σκάφος είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία και από τους 60-80 πρόσφυγες που επέβαιναν, μόνο 34 έχουν διασωθεί. Ο ΟΗΕ, με αφορμή το περιστατικό, πήρε θέση για το φαινόμενο, θέλοντας να σταματήσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

«Αυτή η συνεχής απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι απαράδεκτη. Χωρίς εναλλακτικές ασφαλείς οδούς, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνεχίζουν να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να αναζητήσουν ασφάλεια, εάν διαφεύγουν από πολέμους και διώξεις. Οι αυξανόμενοι θάνατοι στα σύνορα της Ευρώπης πρέπει να σταματήσουν», τόνισε η Maria Clara Martin, Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Περίπου1200 άτομα αγνοούνται ή είναι νεκρά

Η Ύπατη Αρμοστεία εκτιμάει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 σχεδόν 1.200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου και της βορειοδυτικής Αφρικανικής θαλάσσιας οδού. Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται τουλάχιστον 25 νεκροί ή αγνοούμενοι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πέρυσι, 3.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται επιχειρώντας τα ίδια επικίνδυνα ταξίδια.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS