Οικ. Πατριάρχης: Ανάγκη ανάληψης συντονισμένων δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

  • Dogma

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Την ανάγκη ανάληψης συντονισμένων δράσεων, με περαιτέρω συνεργασία θρησκειών, κρατικών και κοινωνικών φορέων, αλλά και κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της Δημιουργίας του Θεού, ιδιαιτέρως σήμερα που η ανθρωπότητα βιώνει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής,  επεσήμανε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία σε Διεθνές Συνέδριο, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Καθολικό Πανεπιστήμιο Pázmány Péter και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Δημόσιας Διοίκησης της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη, τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην ομιλία του, που πραγματοποίησε στην αγγλική γλώσσα, αναφέρθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, στις πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθησε σε πρόγευμα που παρέθεσε προς τιμήν του στην Πρεσβευτική Κατοικία η Εξοχ. Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ουγγαρία κ. Gülşen Karanis Ekşioğlu.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μετέβη στην Ι. Μονή Καρμελιτών, σημερινή έδρα της Ουγγρικής Κυβερνήσεως, όπου ο Εξοχ. Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Dr. Zsolt Semjén, παρέθεσε εκ μέρους της Κυβερνήσεως επίσημο γεύμα προς τιμήν του Παναγιωτάτου, προσφωνώντας τον με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα και σεβασμό.

Νωρίς το απόγευμα, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τους υπό ανακατασκευή χώρους του Ορθοδόξου Κέντρου της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, καθώς και τον υπό ανέγερση εκεί Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, και στη συνέχεια αναχώρησε οδικώς, με την τιμία συνοδεία του, για την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, όπου θα παραμείνει για ολιγοήμερη ξεκούραση. Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Ρώμη κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του Αγιωτάτου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου.
Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS