Οικ.Πατριάρχης: Αναγορεύθηκε επίτιμος Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου

  • Dogma
οικουμενικός

Επίτιμος Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου αναγορεύτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Αίθουσα του Θρόνου στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι το πρωί του Σαββάτου.

Ο Παναγιώτατος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην έδρα της Μητρός Εκκλησίας με αναφορές στα ζητήματα της Παιδείας, του Περιβάλλοντος και της Γλώσσας, ενώ ανέφερε ότι η αγωγή ως παιδεία αξιών είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που καλείται να λύσει ο άνθρωπος. Σημείωσε, δε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έσωσε κυριολεκτικά την πνευματική και πολιτισμική ταυτότητα του Γένους και τη Γλώσσα μας, ενώ έχει προσφέρει άπλετη βοήθεια προς το εκπαιδευτικό και μαθητικό προσωπικό.

Για ύψιστη τιμή στην πρυτανική του θητεία, αλλά και ιστορική στιγμή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου έκανε λόγο ο Πρύτανης του ΠΚ Τάσος Χριστοφίδης, ο οποίος και αναγόρευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε επίτιμο Διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΠΚ, ενώ τον περιένδυσε με την τήβεννο του Πανεπιστημίου.

Στις 18:30 σήμερα το απόγευμα, το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Κύπρου θα ανεβάσει την παράσταση «Σπουδή στο Θεατρικό Καβάφη: Νερά της Κύπρου, της Συρίας και της Αιγύπτου» στο Ζωγράφειο Λύκειο.

Η επιλογή, επιμέλεια των κειμένων και η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Πιερή. Η μουσική του Ευαγόρα Καραγιώργη, η ενδυματολογική επιμέλεια ανήκει στον Σταύρο Αντωνόπουλο, ενώ υπεύθυνη παραγωγής και βοηθός σκηνοθέτις της παράστασης είναι η Σταματία Λαουμτζή.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη / ΕΡΤ

TOP NEWS