Οικ. Πατριάρχής: Στο Λονδίνο για τα 100 χρόνια της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

  • Dogma
οικουμενικός

Στο Λονδίνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα 100 χρόνια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας

Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτα, τον Έλληνα πρέσβη, Ιωάννη Ραπτάκη αλλά και με τον αναπληρωτή επικεφαλής της τουρκικής πρεσβείας, Γκιουνές Γιεσλιντάγκ.

Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Κάμντεν, τελέστηκε δοξολογία προς τιμή του Παναγιωτάτου. Το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει σε Μεγάλο Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Μπάτερσι του νότιου Λονδίνου.

Σημειώνεται, ότι αύριο Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο κ. Βαρθολομαίος συμπληρώνει 31 χρόνια στον πατριαρχικό θρόνο και θα προεξάρχει του συλλείτουργου στην Ιερή Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Έσεξ. Εκεί θα τελέσει τη χειροτονία του μοναχού Σωφρονίου σε διάκονο.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Έντμοντον του βόρειου Λονδίνου ενώ στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε δείπνο με νέους ηλικίας 21-40 ετών.

Το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου θα τελεστεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Θεού Σοφίας στο Μπεϊσγουότερ στο δυτικό Λονδίνο και το απόγευμα θα παρακαθήσει σε δείπνο για τα 100 χρόνια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Τέλος, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί τον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στο Κάλφι της κομητείας Χάρτφορντσιρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS