Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Αναθερμαίνοντας την ελπίδα»

  • Dogma
πατριαρχείο

Τον Οκτώβριο το 4ο Διεθνές Συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας.

«Αναθερμαίνοντας την Ελπίδα: Ανακαλύπτοντας την ελπίδα στις δυσχέρειες της ζωής».

Ο σημερινός άνθρωπος, περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία, βρίσκεται σε βαθειά απόγνωση και πάσχει από έλλειψη νοήματος. Για τον λόγο αυτό, δεν βρίσκει τις δυνάμεις να αντιμετωπίσει ‒και να ανακάμψει από‒ τις διάφορες δυσκολίες που παρουσιάζονται στη ζωή του. Συνάμα, η αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών περιπλέκεται, καθώς υπάρχει μεν μεγάλη συστοίχηση προς την έννοια της ελπίδας, σε αντίθεση όμως προς τον τρόπο που αυτή κατανοείται στην Ορθόδοξη ανθρωπολογία και εκφράζεται στην παράδοση της Εκκλησίας.

πατριαρχείο

Προσκεκλημένοι στο Συνέδριο είναι εκπρόσωποι των Μητροπόλεων που ανήκουν πνευματικά και διοικητικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο απανταχού της Γης, των άλλων Πατριαρχείων, των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, των Ορθοδόξων Θεολογικών Σχολών και Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της Ελλάδος και του εξωτερικού, των άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών, και διεθνείς οργανώσεις, ιατροί, νοσηλευτές, καθώς και άλλοι σχετιζόμενοι με τη διακονία και τη φροντίδα του ασθενούς στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Tο Οικουμενικό Πατριαρχείο διεξάγει ένα Συνέδριο κάθε τρία χρόνια (2008, 2011, 2014), που διοργανώνεται από το Πατριαρχικό Δίκτυο για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας. Τα Συνέδρια αυτά δίνουν την κατάλληλη ευκαιρία στις τοπικές Εκκλησίες και τους επιστήμονες και επαγγελματίες διεθνώς που διακονούν τον άρρωστο, να ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους και να συζητούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον, τα Συνέδρια αυτά αποτελούν το έρεισμα και το εφαλτήριο από το οποίο οι Ι. Μητροπόλεις και οι επιστήμονες και επαγγελματίες της Υγείας μπορούν να οργανώνουν παρόμοιες επιμορφωτικές εκδηλώσεις και προγράμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκευθείτε: http://www.pastoralhealth-ep.com

TOP NEWS