Οικουμενικό Πατριαρχείο: Κληρικοί και Εκκλησιαστική Περιουσία κυριάρχησαν στη συζήτηση με τον Γαβρόγλου

  • Dogma
γαβρόγλου

Η αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και η μεταρρύθμιση στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών, βρέθηκαν υψηλά στην ατζέντα της ενημέρωσης της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε τόσο τον Παναγιώτατο, όσο και τους Αρχιερείς αναλυτικά για τη δέσμη προτάσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο της προωθούμενης Συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά και του διαλόγου που ξεκίνησε πρόσφατα για τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην πρόταση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μεταρρύθμιση του μισθολογικού καθεστώτος του εφημεριακού κλήρου, αλλά και στη διευθέτηση του ζητήματος των αποσπασμένων κληρικών που διακονούν στις ανά τον κόσμο επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πολλοί συνοδικοί Ιεράρχες απηύθυναν ερωτήσεις στον κ.Υπουργό, ζητούντες περισσότερες πληροφορίες, όλοι δε με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξέφρασαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα του εφημεριακού κλήρου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ύστερα και από τη νεότερη ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας, θα τις μελετήσει προσεκτικά η Αγία και Ιερά Σύνοδος και θα εκφράσει την θέση της καταλλήλως, όπως ανακοινώθηκε.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ