Οικουμενικός Πατριάρχης: «Ελληνική γλώσσα, η μητρική γλώσσα, που ακούγεται στις εκκλησιαστικές ακολουθίες» – ΒΙΝΤΕΟ

  • Δόγμα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Του Αναστασίου Μαρίνη, θεολόγου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απηύθυνε ομιλία για την αξία και σημασία της Ελληνικής γλώσσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου.

Προς τιμήν της ημέρας αυτής, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση, η οποία αφιερώθηκε στη μνήμη του σπουδαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των μεγάλων ποιητών, έργα των οποίων μελοποίησε.

Ο κ. Βαρθολομαίος, αφού εξύμνησε το πρόσωπο και το έργο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα της Ελληνικής γλώσσας, ως μητρική γλώσσα του πνεύματος, της γλώσσας δηλαδή, που ακούγεται στις εκκλησιαστικές ακολουθίες, όπως δήλωσε, και μας συνδέει με ένα παρελθόν αιώνων.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

Ομιλία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Πόλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, που εφέτος αφιερώθηκε στη μνήμη του σπουδαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των μεγάλων ποιητών, έργα των οποίων μελοποίησε.

TOP NEWS