Οικουμενικός Πατριάρχης: Στις ΗΠΑ 23 Οκτωβρίου με 03 Νοεμβρίου

  • Dogma
πατριάρχης

Από 23 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ, όπως επίσημα ανακοινώθηκε χθες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη, ύστερα από δώδεκα χρόνια και θα αποτελέσει το έναυσμα για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το 1922. Μάλιστα, η επίσκεψη συμπίπτει με την 30ή επέτειο της εκλογής του στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Ο  Οικουμενικός Πατριάρχης θα τύχει θερμής υποδοχής σύμφωνα με τις  ανώτατες διπλωματικές και εκκλησιαστικές τιμές, όπως ήδη έχει αναφέρει σε σχετική εγκύκλιο ο  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Στο  πρόγραμμά του, το οποίο θα ανακοινωθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όταν λάβει την τελική μορφή, έχουν συμπεριληφθεί επισκέψεις στις μητροπόλεις του Πίτσμπουργκ και του Σικάγου, καθώς και μια οικουμενική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, στην πολιτεία της Ιντιάνα.

Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την ημέρα της 30ής επετείου της ενθρόνισής του, θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

 

 

TOP NEWS