Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο ψυχρού πολέμου – Είμαστε πάντα υπέρ της ειρήνης – Βίντεο

  • ΔΟΓΜΑ
οικουμενικός

Την πρώτη συνέντευξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία έδωσε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο τουρκικό μέσο ενημέρωσης CNN Türk.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε ότι συμμετέχει σε τέτοιου είδους ζωντανή συνέντευξη επειδή πρόκειται για τον πόλεμο, ένα πολύ σημαντικό θέμα και που αφορά όλο τον κόσμο και την ανθρωπότητα.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την λύπη του για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον της Ρωσίας, ενώ τόνισε ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο ψυχρού πολέμου. Επεσήμανε επίσης ότι η απόσταση μεταξύ της Ρωσίας και του δυτικού κόσμου γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάποιος που σκέφτεται ορθά και ενεργεί σωστά δεν θέλει αυτή την κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, καθώς επισκέφθηκε δύο φορές το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έπειτα κάλεσε τον Πατριάρχη στην Ουκρανία, για την 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας τους.

Επίσης μετέφερε ένα μέρος της επικοινωνίας που είχε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, επισημαίνοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε να εντείνουν τις προσευχές για ειρήνη, ενώ ο ίδιος του απάντησε ότι «είμαστε κοντά τους».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε επίσης αναφορά στον θρησκευτικό χαρακτήρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Είπε χαρακτηριστικά, ότι πλέον κάποιοι Ουκρανοί κληρικοί δεν αναφέρουν το όνομα του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κύριλλου στις τελετουργίες τους, διότι τον βλέπουν ως θρησκευτικό ηγέτη μιας εχθρικής χώρας.

Τέλος ο Πατριάρχης ανέφερε ότι έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι προσευχές του για τον Ουκρανικό λαό αυτές τις δύσκολες μέρες, ενώ ευχήθηκε για την έκβαση του πολέμου ότι: «Θέλουμε οι ειρηνευτικές συνομιλίες να είναι επιτυχείς. Είμαστε πάντα υπέρ της ειρήνης».

Δείτε την αναμετάδοση από Δελτίο Ειδήσεων του Open 

 

 

 

TOP NEWS