Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η «Πορεία προς το Πάσχα 2022» στην Αρχιεπ. Περιφέρεια Μελβούρνης

  • Dogma
πάσχα

Το Σάββατο, 09 Απριλίου, στον Αρχιεπισκοπικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, στο South Melbourne της Μελβούρνης, ολοκληρώθηκε η σειρά ομιλιών, υπό τον γενικό τίτλο «Πορεία προς το Πάσχα 2022», την οποία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης, με τη μέριμνα και την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού.

Η «Πορεία προς το Πάσχα» περιλάμβανε έξι ομιλίες πνευματικής οικοδομής, με επίκεντρο τη σημασία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Οι ομιλίες φιλοξενήθηκαν σε ισάριθμες ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης και μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος το Σάββατο, 19 Μαρτίου, ανέλυσε όλες τις πτυχές του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου στην Ενορία των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο North Balwyn.

Εισηγήσεις με ενδιαφέρον και ουσιαστικό περιεχόμενο, παρουσιάστηκαν επίσης από Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ και, συγκεκριμένα, από τους: π. Αναστάσιο Μποζίκη, Δρα Lydia Gore Jones, Δρα Ανδρέα Μελά, Δρα Φίλιππο Καριατλή και κ. Βασίλειο Ψιλάκο.

Ο κ. Ψιλάκος, ο οποίος διδάσκει Βυζαντινή Μουσική και Λειτουργική στη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στον Ι.Ν. Αγίου Ευσταθίου, με την οποία έπεσε η «αυλαία» της «Πορείας προς το Πάσχα 2022». Το θέμα της ομιλίας του κ. Ψιλάκου ήταν «Η Θεία  Λειτουργία», ενώ η εκδήλωση περιλάμβανε και ψαλμωδίες, τις οποίες απέδωσαν άψογα ιεροψάλτες από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον κ. Ψιλάκο και μετέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

TOP NEWS