Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικ. Πατριάρχη στην Ισπανία

  • Dogma

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, την Τετάρτη, 18  Οκτωβρίου 2023, επισκέφθηκε την έδρα της Ισπανικής ΡΚ Επισκοπικής Συνελεύσεως και συναντήθηκε με τα μέλη της.

Τον καλωσόρισε με θερμούς λόγους ο Αντιπρόεδρός της, Καρδινάλιος Carlos Osoro Sierra, λόγω της απουσίας του Προέδρου της στη Ρώμη.

Στη συνέχεια σε δήλωσή του προς τους εκπροσώπους των ΡΚ Μέσων Ενημέρωσης, ο Παναγιώτατος επανέλαβε την έκκλησή του να επικρατήσει η ειρήνη και η δικαιοσύνη στην πολύπαθη Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία, αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη (διαβάστε τη δήλωση του Παναγιωτάτου εδώ).

Νωρίς το μεσημέρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ισπανία, Εξοχ. κ. Nuket Kucukel Ezberci, στην κατοικία της στη Μαδρίτη.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος και η τιμία συνοδεία του αναχώρησαν αεροπορικώς για τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου αφού επισκεφθεί την εκεί Ελληνορθόδοξη Κοινότητα, θα μεταβεί οδικώς στο Πριγκηπάτο του Μονακό για να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία σε διεθνές περιβαλλοντικό συνέδριο, κατόπιν προσκλήσεως της Α.Γ.Υψηλότητος του Πρίγκηπα του Μονακό Αλβέρτου Β’.

 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

TOP NEWS