Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στην Ιορδανία

  • Dogma
πατριάρχης

Στις 25-27 Φεβρουαρίου 2020 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας.

Κατά την παραμονή του στο Αμμάν ο κ. Κύριλλος συμμετείχε στη συγκέντρωση Προκαθημένων και αντιπροσωπειών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία φιλοξενήθηκε στο Αμμάν στις 26 Φεβρουαρίου κατόπιν πρωτοβουλίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ’. Αυθημερόν οι μετέχοντες της συγκεντρώσεως συναντήθηκαν με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ Μπεν  αλ Χουσεΐν.

Το πρωί στις 27 Φεβρουαρίου ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας αναχώρησε για τη Μόσχα. Στο διεθνή αερολιμένα «Βασίλισσα Αλία» τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας παρέπεμψαν ο ανώτερος σύμβουλος του βασιλιά Ιορδανίας επί θρησκευτικών και ανθρωπιστικών θεμάτων πρίγκιπας Γκάζι Μπεν Μουχαμμάντ, ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιεροσολύμων, διπλωματικές αρχές της Ιορδανίας, εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ρωσίας στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας, ο Αρχηγός της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Αίλισοφ.

Κατά τη μετάβαση στην Ιορδανία τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος επί Σχέσεων Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ κ. Β. Λεγκοΐντα και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ.

 

TOP NEWS