Ομάδα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο Αρχηγός της ομάδας αυτής κ. Γεώργιος Μαντζούρης παρουσία και των στρατιωτικών ακολούθων εκπροσώπων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ -Αβίβ προσφώνησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ Θεόφιλο, λέγοντας τα ακόλουθα:

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 6 Αυγούστου 2022, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τριακοσαμελής ομάδα του ελληνικού Ναυτικού, ήτοι το πλήρωμα του αρματαγωγού «Ικαρία», παρουσία της αντιπροσώπου του Ελληνικού Γενικού Προξενείου κ. Χριστίνας Ζαχαριουδάκη.

Ο Αρχηγός της ομάδας αυτής κ. Γεώργιος Μαντζούρης παρουσία και των στρατιωτικών ακολούθων εκπροσώπων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ -Αβίβ προσφώνησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ Θεόφιλο, λέγοντας τα ακόλουθα:

“Έχουμε έρθει από την Τήνο και την Αλεξάνδρεια στην Ιερουσαλήμ, ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και ζητάμε τις προσευχές Σας. Θεωρούμε ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι τρία μέλη της οικογένειάς μας είναι σπουδαστές της Ιεράς Σχολής της Αγίας Σιών. Ελπίζουμε ότι θα ενταχθούν και αυτοί στα μέλη της Αδελφότητας των Αγιοταφιτών, τους οποίους θεωρούμε ήρωες.”

Ο Πατριάρχης υποδέχθηκε την ομάδα αυτή λέγοντας τα εξής: “Σας υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά, αξιωματικούς και φοιτητές του ελληνικού Ναυτικού, μελλοντικούς αξιωματικούς, προστάτες της πατρίδος μας. Η παρουσία σας αποτελεί για εμάς ενίσχυση, ενισχύει το δικό μας έργο της μαρτυρίας του Χριστού στους Αγίους Τόπους, προσκυνηματικό και ποιμαντικό και είμαστε ευγνώμονες για αυτό.”

Ο Αρχηγός του Ελληνικού Ναυτικού επέδωσε το έμβλημα του πλοίου του Ναυτικού με τα νησιά του Αιγαίου και λεύκωμα του Πολεμικού Ναυτικού με πλοία από τον 2ον μ.Χ. αιώνα, αφιερωμένο στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Η Σχολή των Αξιωματικών επέδωσεν στον Πατριάρχη λεύκωμα της Σχολής και το έμβλημα της Σχολής, ο δε Πατριάρχης επέδωσε στον Αρχηγό και τους Αξιωματικούς και τα μέλη της ομάδα αυτής την εικόνα της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσας, το σύγγραμμα της Ιστορίας της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων του Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου και Ιεροσολυμιτικές ευλογίες σε όλα τα μέλη της ομάδας.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

TOP NEWS