Όταν τα «εθνικιστικά κιτς» επιτρέπονται λόγω… ψήφων

  • Dogma

«Αναπαραστάσεις όπως, αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας αποτελούν «εθνικιστικά κιτς». Οι δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κυρίας Μαρίας Ρεπούση όπως ήταν φυσικό εξόργισαν. Παράλληλα, εκείνη δείχνει να επιμένει δηλώνοντας πως οι αναπαραστάσεις αυτές «Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός». 

 

Η κυρία Μαρία Ρεπούση προφανώς και ξεχνάει τη φετινή τιμητική πρόσκληση που της έκανε ο δήμος Σπετσών και εκείνη δέχτηκε με περίσσια ευχαρίστηση. 

 

Πριν από περίπου έναν μήνα, συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου, η κυρία Μαρία Ρεπούση φωτογραφιζόταν από τον φακό του protothema.gr στις θέσεις των επισήμων που είχαν κληθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την ανατίναξη της Αρμάτας στο νησί. 

 

Ίσως το γεγονός ότι δυο πολίτες τη γιουχάρισαν –παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δημάρχου να τους σταματήσει-, έκανε την κυρία Μαρία Ρεπούση να μη θέλει να θυμάται όχι μόνο την παρουσία της στη φετινή Αρμάτα αλλά και την ίδια την αναπαράσταση της ανατίναξης… 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ