Ουκρανικό: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλεί στην ενωτική σύνοδο τον Κιέβου Ονούφριο

  • Dogma
εφραίμ

Επιστολή απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προς τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Ονούφριο, με την οποία τον καλεί αν συμμετάσχεισ την Ενωτική Σύνδος της 15ης Δεκεμβρίου για την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επιστολής του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όχι μόνο προτρέπει τον Μητροπολίτη Κιέβου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων συμμετάσχοντας στην ενωτική σύνοδο και συνεισφέροντας στην ενότητα της Εκκλησίας, αλλά παράλληλα εκφράζει την πεποίθησή του ότι μπορεί » να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του Προκαθημένου » της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο συμβούλιο ενοποίησης των ουκρανικών ορθοδόξων εκκλησιών το οποίο θα λάβει χώρα στις τις 15 Δεκεμβρίου, όπως αρχικά έγραψε το Apostrophe, τα μέλη του κλήρου θα εγκρίνουν το κείμενο που έχει ήδη εκδώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά την Αγία και Ιερά Σύνοδο της  και θα εκλέξουν το νέο Προκαθήμενό του, ο οποίος και θα παραλάβει εν συνεχεία τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από το Φανάρι.

Παραθέτουμε εδώ ολόκληρο το Πατριαρχικό Γράμμα, που αποκτά πλέον ιστορικό χαρακτήρα, το οποίο δημοσίευσε στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης o Μητροπολίτης Περεγιασλάβ και Βίσενκυ Αλέξανδρος, τον οποίον ο Πατριάρχης καλεί, επίσης, να συμμετάσχει στην Ενωτική Σύνοδο.

Δημοσιεύουμε και την Πατριαρχική Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Αλέξανδρο, ο οποίος ανήκει στην υπό το Πατριαρχείο Μόσχας Ουκρανική Εκκλησία.

TOP NEWS