Πάφιος θα είναι ο νέος Μητροπολίτης

  • Dogma
πάφου

Μέχρι την προσεχή Τετάρτη θα σταλεί από τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο η εγκύκλιος για πλήρωση του Μητροπολιτικού θρόνου της Πάφου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι θα καταλήξει στα χέρια Πάφιου υποψηφίου.

Σημειώνεται πως ανάμεσα σε μέλη της Ιεράς Συνόδου, η οποία και θα έχει τον τελικό λόγο, διαμορφώνεται η θέση, πως το ποιος θα είναι ο επόμενος Μητροπολίτης Πάφου, τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχει ο τέως Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος αποχώρησε μετά την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Το θρόνο της Πάφου, όπου επικρατεί έντονα το τοπικιστικό στοιχείο, διεκδικούν δύο Πάφιοι κληρικοί και συγκεκριμένα ο Αρχιναδρίτης Ιωάννης Ιωάννου ηγούμενος της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πάφου, Τυχικός Βρυώνης, τον οποίον στηρίζει ήδη μεγάλος αριθμός ιερέων της επαρχίας.

Ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού ανέφερε στον «Φ», πως πέραν των δύο πιο πάνω, τον θρόνο φέρεται να διεκδικεί και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος (ήδη συστάθηκε επιτροπή στήριξης του) ενώ ακούστηκε και το όνομα του Αρχιμανδρίτη Λεόντιου Λαμπριανίδη. Σύμφωνα με τον κ. Κυριακού, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει κατά πόσον θα διεκδικήσει τον θρόνο και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος. Τον Καρπασίας φερόταν να ευνοεί ο τέως Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος ωστόσο, μετά την εκλογή του, εμφανίζεται ουδέτερος.

Ερωτηθεί ο κ. Κυριακού ανέφερε, πως με βάση τα δεδομένα, προβάδισμα φέρεται να έχει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πάφου Τυχικός Βρυώνης. Πρόσθεσε δε, πως ο Πρωτοσύγκελλος έχει πλούσιο βιογραφικό και φέρεται να τυγχάνει της στήριξης των περισσοτέρων ιερέων της Μητροπόλεως Πάφου.

Η ομάδα στήριξης του Πρωτοσυγκέλλου Τυχικού, που αποτελείται από κληρικούς, αναφέρει, ότι «σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως θεωρεί ότι ο αρχιμανδρίτης Τυχικός πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είναι ο καταλληλότερος για την ανάληψη του μητροπολιτικού θρόνου της Πάφου».

Αναφέρει επίσης, πως πρόκειται για έναν παραδοσιακό κληρικό που διακονεί με υποδειγματική αφοσίωση τη Μητρόπολη Πάφου εδώ και 14 χρόνια και είναι γέννημα – θρέμμα της επαρχίας Πάφου, καθώς έλκει την καταγωγή του από το χωριό Μέσανα. Περαιτέρω είναι κάτοχος αξιόλογης θεολογικής και θύραθεν παιδείας, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Ανδρώθηκε δε πνευματικά, πλησίον τόσον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ όσον και του νυν Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, ως Μητροπολιτών Πάφου.

Σημειώνεται επίσης, πως αγαπά και σέβεται την πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου και ιδιαιτέρως της Μητροπόλεως Πάφου, γι’ αυτό, από τις αρχές της ιερατικής του διακονίας ανέδειξε ποικιλοτρόπως τον μνημειακό και κειμηλιακό πλούτο της.

Θεωρούν επίσης ότι είναι απλός, ταπεινός, ευπροσήγορος, καταδεκτικός, γι’ αυτό κρίνουν ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είναι ο καταλληλότερος για την ανάληψη του μητροπολιτικού θρόνου της Πάφου.

Πηγή: philenews.com

 

TOP NEWS