Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής Θρησκευτικών Ηγετών στη Μόσχα τον Οκτώβριο

  • Dogma
σύνοδος κορυφής θρησκευτικών ηγετών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και Ευαγγελική Ένωση του Billy Graham οργανώνουν από 28 έως 30 Οκτωβρίου 2016 στη Μόσχα Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Θρησκευτικών Ηγετών υπέρ των δεδιωγμένων χριστιανών. 

Προβλέπεται ότι στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Θρησκευτικών Ηγετών, θα συμμετάσχουν περίπου χίλιοι σύνεδροι από 150 και πλέον χώρες παγκοσμίως.

Αφορμή διεξαγωγής αυτής της τόσο μεγάλης κλίμακος εκδηλώσεως στάθηκαν οι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία μαζικές διώξεις σε βάρος των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής και λοιπών περιοχών του κόσμου, οι οποίες είναι όμοιες με τις διώξεις των χριστιανών των πρώτων αιώνων και τις καταστολές από τις άθεες αρχές τον 20 αιώνα.

Τα μεγάλης κλίμακος εγκλήματα αυτά δεν μπορούν παρά να επιστήσουν την προσοωή της χριστιανικής κοινότητας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσσίας και η Ευαγγελική Ένωση του Billy Graham αποβλέπουν στην ανάδειξη της επικείμενης Συνόδου Κορυφής Θρησκευτικών Ηγετών ως χώρου μίας ολόπλευρης συζητήσεως του προβλήματος προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

TOP NEWS