Παλαιός ναός στην Γρανάδα παραδόθηκε επίσημα στη ρωσική ορθόδοξη κοινότητα

  • Dogma

Στις 23 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η τελετή της επίσημης παραδόσεως του ναού του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου στην Γρανάδα, ο οποίος κτίσθηκε τον 16ο αι., για χρήση από την τοπική κοινότητα του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το σχετικό συμβόλαιο υπεγράφη σε συνέχεια των συμφωνηθέντων, που επιτεύχθηκαν κατά τη συνάντηση του ιεράρχη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας αρχιεπισκόπου Μαδρίτης και Λισσαβόνος Νέστορος με τον ρωμαιοκαθολικό αρχιεπίσκοπο Γρανάδας Φρανσίσκο Χαβιέρ Μαρτίνες Φερνάντες στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου.

Η τελετή διοργανώθηκε μετά το πέρας της ακολουθίας στον ναό του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, της οποίας προέστη ο αρχιεπίσκοπος Νέστωρ πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελο της εκκλησιαστικής επαρχίας πρωθιερέα Ανδρέα Κόρντοτσκιν και λοιπούς κληρικούς.

Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Νέστωρ εξέφρασε στον ρωμαιοκαθολικό αρχιεπίσκοπο της Γρανάδας την βαθιά του ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση προς την τοπική ενορία της Ρωσικής Εκκλησίας ως προς την απόκτηση χώρου προσευχής.

TOP NEWS