Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγ. Δημητρίου Γιούνιον

  • Dogma

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Απόστολου, βοηθούμενος από πλειάδα ιερέων, τελέστηκε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, η Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγ. Δημητρίου στον εορτάζοντα ιερό ναό στην πόλη Γιούνιον Νέας Ιερσέης.

Στο κήρυγμά του στους πιστούς ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος αναφέρθηκε στη ζωή και τον βίο του αγίου Δημητρίου, τονίζοντας πως: “Η όλη του ζωή είναι μια έμπνευση για κάθε χριστιανό αλλά και καύχημα και δόξα της Εκκλησία μας.

Είναι ο μεγάλος προστάτης της Μακεδονίας, έζησε στη Θεσσαλονίκη και εκεί όπου μαρτύρησε είναι σήμερα τα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ιερού ναού στο όνομα του.

Τα θαύματα του συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Να μοιραστώ μαζί σας ένα θαύμα που συνέβη στον Αγ. Δημήτριο στο Απερ Ντάρμπι της Πενσυλβάνιας. Ενας νέος ομογενής μας διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα και όπως του είπαν οι γιατροί είχε μόνο έξι μήνες ζωής. Μόλις το έμαθε το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει στην εκκλησία και να προσευχηθεί στον άγιο να τον βοηθήσει, να μην αφήσει τα μικρά του παιδιά ορφανά.

Οταν πήγε ξανά στο γιατρό μετά από δύο μήνες για να κάνει και πάλι εξετάσεις ο καρκίνος είχε εξαφανιστεί εντελώς. Αφωνος και έκπληκτος ο γιατρός του είπε ότι η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη, μόνο ο θεός γνωρίζει το πως θεραπεύτηκε.

Η Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγ Δημητρίου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/ Μιχάλης Κακιάς
Αγαπητοί μου χριστιανοί, οι άγιοι της εκκλησίας μας βρίσκονται καθημερινά στον δικό μας αγώνα. Τους παρακαλούμε να βρίσκονται κοντά μας και εκείνοι το κάνουν και μας δίνουν αυτά που τους ζητούμε. Δεν τους βλέπουμε αλλά το αισθανόμαστε, το βιώνουμε και το ζούμε.

Οταν ο άνθρωπος προσεύχεται με την καρδιά και την πίστη του οι άγιοι είναι κοντά του.

Εύχομαι ολόψυχα η χάρη του Αγ. Δημητρίου να προστατεύει, να δίνει δύναμη και υγεία στους ανθρώπους και παρηγοριά στους άρρωστους και ηλικιωμένους.

Να βοηθήσει να σταματήσουν οι πόλεμοι, η μεγαλύτερη αμαρτία του ανθρώπου και να επικρατήσει παντού η ειρήνη.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι σήμερα οφείλουμε να προσευχηθούμε και για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη, ο οποίος γιορτάζει καθώς το βαφτιστικό του όνομα είναι Δημήτριος και να του ευχηθούμε ο θεός να του χαρίζει υγεία και για πολλά ακόμα χρόνια να ηγείται και να ευλογεί την Ορθόδοξη Οικουμένη.”

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Ευγένιος  Τσαραμανίδης, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη που τίμησε τον ιερό ναό με την παρουσία του, όλους τους κληρικούς καθώς και τους πιστούς.

Η πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Βασιλική Σπυροπούλου, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες και κάλεσε τους ομογενείς στο 95ο ετήσιο δείπνο-χορό της ενορίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στην κοινοτική αίθουσα.

Ο αντιπρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Μιχάλης Δρίβας, ευχήθηκε ο Αγ. Δημήτριος να βοηθάει  και να προστατεύει όλο τον κόσμο.

Μετά  τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε γεύμα στην  κοινοτική αίθουσα που ετοίμαζε το συμβούλιο μαζί  με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS