Πανηγυρικός Εσπερινός Αγ. Φανουρίου, Ελίζαμπεθ Ν. Ιερσέης

  • Dogma

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, παραμονή της εορτής του Αγίου Φανουρίου, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον κατάμεστο από πιστούς εορτάζοντα ιερό ναό στην πόλη Ελίζαμπεθ Νέας Ιερσέης.

Δεκάδες ήταν και οι φανουρόπιτες τις οποίες παρέδωσαν οι πιστοί προς ευλογία.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, π. Νικόλαος Παστρικός, ευχήθηκε μέσω του “Ε.Κ.” χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες, υγεία και χαρά στην Ομογένεια.

“Η εκκλησία μας”, τόνισε, “είναι η μόνη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής σε όλη την Αμερική που φέρει το όνομα του Αγ. Φανουρίου, ενός από τους δημοφιλέστερους αγίους της Ορθοδοξίας.

Μέλη του συμβουλίου και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Από αριστερά, οι: Αριέττα Λαγούδη, Βασίλης Λαγούδης, Παναγιώτα Τσουκάρα, Θεοφάνης Αντζουλίδης, Λευτέρης Ιωάννου, Παγώνα Ιωάννου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Σήμερα έχουν έρθει πιστοί από Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη, Κονέκτικατ και αλλού φέρνοντας μαζί τους και το παραδοσιακό έθιμο της φανουρόπιτας.

Ο Αγ. Φανούριος να είναι μέγας ευρετής απολεσθέντων αντικειμένων. Αυτή ακριβώς η ιδιότητα δημιούργησε το ιδιότυπο λατρευτικό υπόβαθρο της προσφοράς κατά την ημέρα της εορτής των εθιμικών άρτων και γλυκισμάτων, τα οποία, αφού ευλογηθούν, μοιράζονται στους παρευρισκομένους.

Εύχομαι ο άγιος να επιβλέπει και να προστατεύει όλο τον κόσμο.

Και του χρόνου να είμαστε καλά να γιορτάσουμε και πάλι.”

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Ζεμπίρης, ευχαρίστησε τους πιστούς που παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και τίμησαν με την παρουσία τους την εκκλησία.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Ζεμπίρης, ανάβει κερί. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
“Η ενορία μας, αν και μικρή σε μέλη, έχει καλούς ανθρώπους που αγαπάνε την εκκλησία και δίνουν ότι έχουν για να την κρατήσουν ανοικτή.

Οπως, πρόσφατα δύο κυρίες, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, δώρισαν τα χρήματα για την αγιογράφηση του ιερού.

Εύχομαι ο Αγ. Φανούριος να βοηθήσει να πάνε όλα καλά με την πανδημία και να γυρίσει ο κόσμος πίσω στην καθημερινότητα του”, ανέφερε.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Παναγιώτα Τσουκάρα, τόνισε ότι ο σύλλογος με τα 15 μέλη στέκεται πάντα δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Φανουρίου με μεγάλη προσφορά και σημαντικό ανθρωπιστικό έργο στην ευρύτερη περιοχή και ευχήθηκε υγεία, χαρά και προκοπή σε όλη την Ομογένεια.

Η εκτελεστική διευθύντρια της “Ηγεσίας των 100”, Πωλέτ Πούλου, ανέφερε ότι αν και πενθεί τον πολύ πρόσφατο χαμό της αδερφής της Καλλιόπης από τον κορονοϊό θεώρησε χρέος της να παρευρεθεί στον εσπερινό.

“Κάθε χρόνο στη γιορτή του το έχω ως τάμα να έρχομαι εδώ για να προσκυνήσω και να τον ευχαριστήσω που πάντα βρίσκεται δίπλα μου.

Τρέφω μεγάλη αγάπη και πίστη για τον άγιο.

Εχω προσευχηθεί πολλές φορές σε δύσκολες για μένα καταστάσεις και πάντα οι προσευχές μου εισακούγονται.

Εύχομαι ο Αρχιεπίσκοπος μας να ιδρύσει και άλλες εκκλησίες αφιερωμένες στον Αγ. Φανούριο ανά την Αμερική” δήλωσε.

Η εκτελεστική διευθύντρια της “Ηγεσίας των 100”, Πωλέτ Πούλου, δίπλα στην εικόνα του Αγ. Φανουρίου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Τα μέλη του συμβουλίου, Βασίλης Λαγούδης και Λευτέρης Ιωάννου, ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλους τους ομογενείς και τους κάλεσαν να επισκεφθούν για να γνωρίσουν από κοντά της εκκλησία του Αγ. Φανουρίου.

Μετά τον εσπερινό η Φιλόπτωχος Αδελφότητα προσέφερε γεύμα στους πιστούς στην κοινοτική αίθουσα.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Aρτοκλασίας και φανουρόπιτες.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS