Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Λεμεσού

  • Δόγμα

Προ του «Νυν απολύεις…» ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης  προσεφώνησε τους Σεβασμιώτατους και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή και μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου πατριάρχου Αλεξανδρείας, του Ελεήμονος, Πολιούχου της Πόλεως της Λεμεσού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες ο Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Επίσης στον Εσπερινό συμμετείχαν ο πρωτοσύγκελος και ηγούμενος του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτης Νήφων, οι Ηγούμενοι της Μονής Βαρλαάμ, Αρχιμ. Βενεδικτος, και της Μονής Αγίας Τριάδας, Αρχιμ. Δομέτιος, ο Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ναού της Μητροπόλεως Σταγών Αρχιμ. Λεόντιος, ο Προϊστάμενος Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Καλαμπάκας, Αρχιμ. Διονύσιος, ο γέροντας του κελίου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου από το Άγιο Όρος, Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμ. Γεώργιος, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, οι Ιερομόναχοι από την Μονή Μεγάλου Μετεώρου π. Γρηγόριος και π. Χρυσόστομος, ο Ιεροδιάκονος από την Μονή Βαρλαάμ π. Σάββας και Ιερείς και Διακόνοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Προ του «Νυν απολύεις…» ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης  προσεφώνησε τους Σεβασμιώτατους και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Σαράντα Εκκλησιών, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την ευγενική πρόσκλησή του, κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς κυρίως στην μεγάλη αρετή της Ελεημοσύνης και στην ιδιαίτερη σημασία της για την πνευματική πορεία του κάθε πιστού.

Τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσαν μεγαλοπρεπώς η Βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεώς μας Ρωμανός ο Μελωδός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Νικόλαου Λυμπουρίδη και την παρουσία του κ. Γεώργιου Κωνσταντίνου και η Βυζαντινή Χορωδία του κ. Βασίλη Βασιλείου.

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος

TOP NEWS