Πανηγυρίζει ο πολιούχος της Σπάρτης

  • Dogma

Την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου,  εορτάζει και πανηγυρίζει η πόλη της Σπάρτης την ετήσια μνήμη του Πολιούχου της Οσίου Νίκωνος του ΄΄Μετανοείτε΄΄, του μεγάλου φωτιστή και αναμορφωτή της περιοχής μας, που επί χίλια και πλέον χρόνια δεν παύει να ευεργετεί τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Όλα δείχνουν ότι και ο φετινός εορτασμός  θα είναι λαμπρός και ο άγιός μας θα τιμηθεί με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια.

 

Ελπίζουμε ότι  η καθιερωμένη αργία και ο προβλεπόμενος κατάλληλος καιρός θα διευκολύνουν την αθρόα συμμετοχή στην εορτή, όχι μόνο των κατοίκων της πόλεως, αλλά και  της ευρύτερης  περιοχής.

 

Το εσπέρας της Κυριακής θα ψαλεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, τη δε κυριώνυμη ημέρα της εορτής, την Δευτέρα το πρωί, θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κυρίλλου  και Χίου κ. Μάρκου καθώς και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σαλώνων κ. Αντωνίου και Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου, οι οποίοι θα λαμπρύνουν την τοπική μας πανήγυρη.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ