Πάπας Φραγκίσκος: Συνεχίζει το «προσκύνημα» στην Κύπρο- Το πρόγραμμα της ημέρας

  • Dogma
πάπα

Με την επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου άρχισε η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε επαφές με την Ιερά Σύνοδο στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό στη Λευκωσία και απηύθυνε χαιρετισμό.

Ακολούθως, τέλεσε Θεία Λειτουργία στο στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία, παρουσία περισσοτέρων από 7.000 πιστών.

Στις 16:00 θα τελέσει οικουμενική προσευχή με μετανάστες στην ενοριακή εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, όπου θα γίνει προσφώνηση.

Χθες μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι «ήρθα ως προσκυνητής σε μια χώρα που είναι μικρή γεωγραφικά, αλλά μεγάλη ιστορικά, σε ένα νησί που, στο πέρασμα των αιώνων, δεν χώρισε τους λαούς αλλά τους ένωσε, σε μια νήσος που το σύνορό της είναι η θάλασσα, σε έναν τόπο που αποτελεί την ανατολική πύλη προς την Ευρώπη και τη δυτική προς τη Μέση Ανατολή. Είστε μια ανοιχτή πύλη και ένα λιμάνι που συνδέει την Μεσόγειο. Η Κύπρος, σταυροδρόμι πολιτισμών, έχει μέσα της μια έμφυτη κλίση συναστήσεως, που τρέφεται από την καλοσύνη που χαρακτηρίζει τους Κυπρίους».

Το ταξίδι αυτό, το οποίο είναι το 35ο του Πάπα Φραγκίσκου στο εξωτερικό μετά την εκλογή του το 2013, μεταξύ άλλων, αποτελεί και μια σημαντική ευκαιρία για προβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κοινό εκατομμυρίων πιστών ανά την υφήλιο.

Αναμένεται ότι, επ’ ευκαιρία του ιστορικού αυτού γεγονότος, θα ταξιδέψουν στην Κύπρο εκατοντάδες πιστοί από γειτονικές χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι θα παραστούν στην οικουμενική προσευχή της οποίας θα προΐσταται ο Ποντίφικας στην καθολική εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία, αλλά και στη θεία λειτουργία στο ΓΣΠ.Αυτή είναι η δεύτερη φορά που Προκαθήμενος στην Έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέπτεται την Κύπρο. Η πρώτη ήταν το 2010, όταν το Πάπας Βενέδικτος ο 16ος επισκέφθηκε για πρώτη φορά το νησί, επί Προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 24 Νοεμβρίου, το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την εκμίσθωση κρατικής γης στην Κυβέρνηση του Βατικανού για ανέγερση Πρεσβείας στη Λευκωσία. Το τεμάχιο βρίσκεται στην περιοχή Αγλαντζιά. Η Κυβέρνηση του Βατικανού θα προβεί στην ανέγερση του οικοδομήματος μέσα σε περίοδο πέντε (5) χρόνων από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής Σύμβασης Μίσθωσης, αφού εξασφαλίσει προηγουμένως, όλες τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες Αρχές.Ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι το πρωί του Σαββάτου, οπότε θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.

 

Πηγή: sigmalive.com

TOP NEWS