Πάπας Βενέδικτος: «Σύντομα θα έχουμε ιερείς να περιορίζονται στο ρόλο των κοινωνικών λειτουργών και το μήνυμα της πίστης να καταντάει σε πολιτικό όραμα»

  • Δόγμα

Γιατί έτσι λειτουργεί ο Θεός, ενάντια στο κακό αντιστέκεται το μικρό ποίμνιο»

Διαβάζοντας τα παραπάνω λόγια νομίζει κανείς ότι πρόκειται για κείμενο γεροντικού ή για λόγια κάποιου μεγάλου και χαρισματικού στάρετς της Ορθοδοξίας!

Και, όμως! Ανήκουν στον μακαριστό πλέον Πάπα Βενέδικτο 16ο, με τον οποίο και ασφαλώς διαφωνούμε ριζικά και κάθετα με όσα πρέσβευε και διακονούσε, πλην, όμως, η συγκεκριμένη τοποθέτησή του δείχνει μια καλλιεργημένη ψυχή.

Πάπας Βενέδικτος: «Σύντομα θα έχουμε ιερείς να περιορίζονται στο ρόλο των κοινωνικών λειτουργών και το μήνυμα της πίστης να καταντάει σε πολιτικό όραμα. Όλα θα φαίνονται χαμένα, αλλά την κατάλληλη στιγμή, ακριβώς στην πιο δραματική φάση της κρίσης, η Εκκλησία θα αναγεννηθεί. Θα είναι μικρότερη, φτωχότερη, σχεδόν κατακόμβη, αλλά και πιο ιερή. Γιατί δεν θα είναι πια η Εκκλησία εκείνων που επιδιώκουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο, αλλά η Εκκλησία των πιστών στον Θεό και στον αιώνιο νόμο του. Η αναγέννηση θα είναι το έργο ενός μικρού υπολείμματος, φαινομενικά ασήμαντο αλλά αδάμαστο, που έχει περάσει από μια διαδικασία κάθαρσης. Γιατί έτσι λειτουργεί ο Θεός, ενάντια στο κακό αντιστέκεται το μικρό ποίμνιο»

TOP NEWS