Παραιτήθηκε από τον Καθεδρικό Nαό Αγίας Τριάδος Ν. Υόρκης ο π. Νικόλαος Καρλούτσος

  • Δόγμα

Τον π. Νικόλαο Καρλούτσο διόρισε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τον Σεπτέμβριο του 2020.

Την περασμένη Κυριακή 14 Αυγούστου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερατικός προϊστάμενος του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, π. Νικόλαος Καρλούτσος, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την προϊσταμενία και πως θα τελέσει την τελευταία του Λειτουργία την Κυριακή 28 Αυγούστου.

Τον π. Νικόλαο Καρλούτσο διόρισε στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο π. Νικόλαος θα επανέλθει στην πρότερη κοινότητα του, της Αγίας Τριάδος, στην πόλη Danbury του Κονέκτικατ.

Όπως προκύπτει από σημείωμα που έστειλε η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Καθεδρικού ναού, Στέλλα Παντελίδη, ο νέος ιερατικός προϊστάμενος θα είναι ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκίλμπερτ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντα του την 1η Οκτωβρίου.

Στο σημείωμα της η κυρία Παντελίδη αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ότι «ο π. Χρυσόστομος θα διαμένει στον τρίτο όροφο και δεν θα χρειάζεται αυτοκίνητο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα εξοικονομούμε κάποια χρήματα γιατί δεν θα πληρώνουμε για καύσιμα, διόδια και συντήρηση. Θα συζητήσουμε για να του δώσουμε κάποια πιστωτική κάρτα για Ubers, ταξί, κ.λ.π.».

Σε άλλο σημείο του σημειώματος της αναφέρει πως «μου πληροφόρησαν ότι επειδή ο π. Γκίλμπερτ δεν είναι έγγαμος και δεν έχει οικογένεια, η Αρχιεπισκοπή θα διαχωρίσει τα δύο διαμερίσματα στα οποία έμενε ο π. Νικόλαος και θα δώσει το άλλο διαμέρισμα σε υπάλληλο της Αρχιεπισκοπής».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

TOP NEWS