Παρών ο Οικ. Πατριάρχης στο δείπνο Τσίπρα – Ερντογάν

  • Dogma
αμερικής

Στην Άγκυρα μεταβαίνει σήμερα (5/2) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να παρευρεθεί στο δείπνο προς τιμή του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο,  μετά από πρόσκληση που του απήυθηνε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

 

Στο δείπνο, έχουν προσκληθεί επίσης ο πρώην εκπρόσωπος των μειονοτήτων στο Συμβούλιο της Γενικής Διευθύνσης Βακουφίων Λάκης Βίγκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών Στέλιος Πούλαδος και ο πρόεδρος του Ρωμαίικου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης Γιώργος Θεοδωρίδης.

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρόκειται να μεταβεί εντός της ημέρας στην Άγκυρα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Εξοχ. Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. RecepTayyipErdogan, να παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του Εξοχ. Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ.Αλεξίου Τσίπρα.

Τον Παναγιώτατο θα συνοδεύουν ο κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μ.Χαρτοφύλαξ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο κ.Στέλιος Πούλαδος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών, και ο κ.Γεώργιος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος της Ορθοδόξου Κοινότητος και του Ρωμαίηκου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης

TOP NEWS