Πάρτυ-πρόκληση των Τούρκων στον Άγιο Βουκόλο στη Σμύρνη – Η συγγνώμη του Δημάρχου και η ανάληψη της ευθύνης

  • Dogma
πάρτυ

Ενάμιση χρόνο μετά το προκλητικό πάρτι στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, οι Τούρκοι προκαλούν ξανά με ένα πάρτυ στον Άγιο Βουκόλο στη Σμύρνη.

Η άκρως προκλητική ενέργεια των Τούρκων να δώσουν άδεια για πάρτι με ηλεκτρονική μουσική μέσα σε ελληνορθόδοξα μνημεία δεν σταμάτησε μόνο στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο πριν από ενάμιση χρόνο.

Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται με τους μιμητές να παρτάρουν αυτή τη φορά στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων και εντός της Τουρκίας, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι πρόκειται για προσβολή και βεβήλωση.

Την ευθύνη ανέλαβε ο δήμαρχος Σμύρνης Τουντς Σογέρ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη. «Λυπούμαστε βαθιά που η εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με εμάς, πλήγωσε την ελληνορθόδοξη κοινότητα» δήλωσε.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Σμύρνης Γιώργος Θεοδωρίδης εξήγησε ότι το πάρτι συνέβη στις αρχές Ιουνίου. «Ο ίδιος ο δήμαρχος με πήρε τηλέφωνο και δήλωσε την πικρία του για ό,τι συνέβη. Ζήτησε συγγνώμη προσωπικά και είπε ότι δεν το γνώριζε αλλά θα ψάξει να βρει τι έγινε. Βέβαια η επίσημη ανακοίνωση του μητροπολιτικού δήμου δεν είναι ίδια με αυτά που μου είπε ο δήμαρχος, καθώς αναφέρεται ότι δήθεν δεν έδωσαν αυτοί την άδεια, οπότε εκεί υπάρχει ένα άλλο μεγάλο δίλημμα θα έλεγα, αλλά τουλάχιστον μας ικανοποιεί η προσωπική αντίδραση του ίδιου του δημάρχου», τόνισε.

 

TOP NEWS