Πατριαρχείο Αντιοχείας: Προς αποκατάσταση της κοινωνίας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

  • Dogma
αντιοχείας

«Επειδή οι τρέχουσες συνθήκες απαιτούν εντατικοποίηση των προσευχών και πολύ συνεργασία», η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, αποφάσισε να αποκαταστήσει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, ανέθεσε στην αρμόδια επιτροπή του Πατριαρχείου «να επικοινωνήσει με τους αδελφούς στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να βρεθεί λύση του ζητήματος της εκκλησιαστικής διαμάχης για την δικαιοδοσία του «Κατάρ» με τρόπο που διαφυλάσσει το δικαίωμα της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας για χάρη του Αντιοχειανού Θρόνου».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας:

Οι πατέρες μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας προσεύχονται στον Βασιλιά της ειρήνης και Κύριο του ελέους, να εξαλείψει τα δάκρυα από τα μάτια του Παλαιστινιακού λαού και να βάλει τέλος σε κάθε αδικία, καταπίεση, εκτοπισμό και απέλαση.

Καλούν τους πιστούς σε όλες τις ενορίες της Αντιοχειανής Εκκλησίας την επόμενη Κυριακή να προσευχηθούν για δικαιοσύνη και ειρήνη στη χώρα της ειρήνης, και να συγκεντρώσουν βοήθεια για την ανακούφιση αυτού του ταλαιπωρημένου λαού.

Επειδή οι τρέχουσες συνθήκες απαιτούν εντατικοποίηση των προσευχών και πολύ συνεργασία, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποκαταστήσει την κοινωνία μεταξύ του Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και ανέθεσε στην αρμόδια επιτροπή του Πατριαρχείου να επικοινωνήσει με τους αδελφούς στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να βρεθεί λύση του ζητήματος της εκκλησιαστικής διαμάχης για την δικαιοδοσία του «Κατάρ» με τρόπο που διαφυλάσσει το δικαίωμα της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας για χάρη του Αντιοχειανού Θρόνου.

Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS