Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Καταδικάζει τον “ισραηλινό βομβαρδισμό” πολιτιστικού κέντρου του στη Γάζα

  • Dogma
ιεροσολύμων

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων καταδίκασε “τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό” του πολιτιστικού κέντρου του στη Γάζα.

Συγχρόνως το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε λύπη για την “αδικαιολόγητη αποφασιστικότητα του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές” στο παλαιστινιακό έδαφος.

“Η επίθεση αυτή αντιπροσωπεύει μια χτυπητή εκδήλωση της αδικαιολόγητης αποφασιστικότητας του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές και τα κέντρα κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και τα καταφύγια για τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στον πολιορκούμενο θύλακα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο βομβαρδισμός κατέστρεψε το ορθόδοξο πολιτιστικό κέντρο, καθώς και άλλα κτίρια στον ίδιο τομέα. Όπως είπαν, ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε την  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, σειρά προειδοποιήσεων στους κατοίκους και σε όσους άλλους είχαν καταφύγει στο κέντρο, να εκκενώσουν τον τομέα.

“Τα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα έχουν γίνει απαραίτητοι πάροχοι ανθρωπιστικών υπηρεσιών και ασφαλή καταφύγια για εκείνους που επηρεάζονται από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα που θέτουν στο στόχαστρο ζώνες κατοικιών”, τόνισε στη σχετική ανακοίνωση το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

“Επιθέσεις σαν αυτές εναντίον των αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών, και η σκόπιμη καταστροφή πολιτικών υποδομών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε σε λογικές ούτε σε ανθρωπιστικές βάσεις και αντιβαίνουν θεμελιωδώς στις πιο στοιχειώδεις ηθικές αξίες”, σημείωσε.

 

TOP NEWS