Πατριαρχείο Μόσχας για απόφαση Ονουφρίου: «Η Εκκλησία της Ουκρανίας δέχεται πιέσεις από εθνικιστές»

  • Δόγμα

Η απάντηση της Μόσχας για την Αυτονόμηση του Ονουφρίου

Το Πατριαρχείο της Μόσχας, διά του Προέδρου του τμήματος για τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, αναφέρθηκε στην απόφαση της Συνόδου υπό του Ονουφρίου να αυτονομηθεί και να διακόψει τη μνημόνευση του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου, ένεκα της όλης στάσης του απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Λεγκόιντα, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας, αποδέχθηκε συγκρατημένα την απόφαση και συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δεν έχει λάβει ακόμη κάποια έκκληση από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δεν μπορούμε να απαντήσουμε στις πληροφορίες που λαμβάνουμε. Προσευχόμαστε για τη διατήρηση της ενότητας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και μια πρόωρη ειρήνη και ένα τέλος στην αιματοχυσία».

Ο κ. Λεγκόιντα τόνισε μάλιστα ότι η Ουκρανική Εκκλησία πιέζεται από εξωτερικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων πολλοί εθνικιστές: « Η Ουκρανική Εκκλησία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δέχεται πιέσεις από διάφορες πλευρές: από τις αρχές, τους σχισματικούς, τους εθνικιστικούς εκπροσώπους ενός συγκεκριμένου μέρους του κοινού και από τα ΜΜΕ».

Σε μια προσπάθεια δε, να ρίξει τους τόνους, δείχνοντας ότι η Ρωσική Εκκλησία δεν παρε,βαίνει στα θέματα άλλων Εκκλησιών, συμπλήρωσε: «Σε μια κατάσταση όπου εξωτερικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστρέψουν την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο από την πλευρά μας να σχολιάσουμε λεπτομερώς τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την αυτοδιοικούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας».

TOP NEWS