Πατριαρχείο Σερβίας: Υποτροφίες σε τελειόφοιτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου

  • ΔΟΓΜΑ

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κρύπτη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι, στις 12 Φεβρουαρίου 2022, στην εορτή των Τριών Ιεραρχών που τιμάται στη Σερβία σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο, ο Προκαθήμενος τη σερβικής Εκκλησίας, Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος απένειμε υποτροφίες στους τελειόφοιτους φοιτητές των πανεπιστημιακών σχολών της Ιατρικής, Νομικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φιλοσοφίας και Θεολογίας. 

Σε αυτή την προσπάθεια βράβευσης των φοιτητών συμμετέχει επίσης, ο Σερβικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος και το Ανθρωπιστικό Ταμείο «Privrednik». Το ταμείο αυτό ιδρύθηκε το 1897 με σκοπό να ενισχύει μέσω υποτροφιών προικισμένους μαθητές και φοιτητές, ενώ ο Πατριάρχης Πορφύριος είναι πρόεδρος εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον.

Σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίστηκαν για την συμμετοχή στον διαγωνισμό με τις υποτροφίες και κοινοποιήθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου 2021, αφορά τελειόφοιτους των σχολών πλήρους φοίτησης του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο βαθμών επίδοσης, αλλά και την οικονομική κατάσταση των φοιτητών που υπέβαλαν τα σχετικά έγγραφα αίτησης.

 

 

 

TOP NEWS