Πατριαρχικός εσπερινός και μουσική συναυλία στην Αλεξάνδρεια

  • Dogma
αλεξάνδρεια

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Πατριαρχικού Μεγάρου στην Αλεξάνδρεια τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κυρίλλου Λουκάρεως, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β’, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που συμμετείχαν στο διεξαχθέν Συνέδριο και των συνοδών τους και με τη παρουσία Χριστιανών της Αλεξάνδρειας.

Ακολούθως, σε περικαλλή Αίθουσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας παρουσιάσθηκε μουσική συναυλία, με πιανίστα τον κ. Ριάντ Γιουσέφ, κατά την οποία η Δικηγόρος και Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών και Μουσικής κα Μαριλένα Ρουσόγλου απέδωσε έντεχνα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά τραγούδια.
Προ του πέρατος της Εκδηλώσεως, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’ προσέφερε στους εκπροσώπους των Εκκλησιών και τους συνοδούς τους εικόνα του Αγίου Κυρίλλου και παράσημο, ειδικά προς τούτο φιλοτεχνηθέν, χορηγία της Ιεράς Βασιλικής και Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τον Ηγούμενο της οποίας, Αρχιμ. Εφραίμ, αφιχθέντατο απόγευμα στην Αλεξάνδρεια, θερμώς ευχαρίστησε ο Μακαριώτατος κ. Θεόδωρος Β’.

 

TOP NEWS