Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Σινά για τη ρωσική εισπήδηση

  • Dogma
αλεξανδρείας

Συνάντηση μίας ώρας είχε την Τετάρτη (19.01.22) στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά θέματα που αφορούν το Παλαίφατο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή του Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Παράλληλα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ενημέρωσε αναλυτικά τον Αρχιεπίσκοπο Σινά για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες με την ίδρυση Εξαρχίας του Πατριαρχείου της Ρωσίας στην Αφρική, γεγονός που το Πατριαρχείο καταδίκασε εν συνόδω την περασμένη εβδομάδα ως μία «εισπήδηση» στη δική του δικαιοδοσία και στο δικό του ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.

Επίσης, ο Πατριάρχης Θεόδωρος, εκφράζοντας την αμέριστη εκκλησιαστική και πνευματική συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Σινά, αποφάσισε την έμπρακτη στήριξή του προς την Αρχιεπισκοπή Σινά, αποστέλλοντας για τις λειτουργικές ανάγκες δικό του ιερέα, όποτε αυτό καθίσταται αναγκαίο, τόσο στο Μετόχι του μοναστηριού στο Κάιρο όσο και στην πόλη Ραϊθώ του Σινά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος και ο Πρωτοσύγκελος της εν λόγω Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Ζάκι.

Πηγή: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

TOP NEWS