Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Προσευχόμαστε να σταματήσουν άμεσα οι αιματοχυσίες – Συμπάσχουμε με τα αθώα θύματα της άδικης πολεμικής σύρραξης

  • ΔΟΓΜΑ
αλεξανδρείας

Τη συμπαράστασή του στον Ουκρανικό λαό εκφράζει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

Συγκεκριμένα στο μήνυμα συμπαράστασης που απέστειλε στον Ουκρανικό λαό ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος τονίζει πως προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσουν άμεσα οι αιματοχυσίες για το καλό της ανθρωπότητας. Συνεχίζει αναφέροντας τον σύγχρονο Ρώσσο Άγιο Σωφρόνιο του Έσσεξ ο οποίος χαρακτηρίζει τον πόλεμο ως την μεγαλύτερη αμαρτία.

Ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρινού Θρόνου καταλήγει περιγράφοντας το φόβο μάτια των αθώων παιδιών, που μας ικετεύουν για βοήθεια, λέγοντας ότι «συμπάσχουμε με τα αθώα θύματα της άδικης πολεμικής σύρραξης, ενώ παράλληλα συμπονούμε αυτούς που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, συμβαδίζουμε με τους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου και ευσταθείας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών.

Το μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου: 

Με μεγάλη θλίψη παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία εν έτει 2022, τα οποία μας ζωντανεύουν τις φρικώδεις μνήμες από την λαίλαπα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και αφού θρηνήσαμε τόσα θύματα από την επέλαση του κορονοϊού τώρα βλέπουμε μπροστά μας τα νέα θύματα του παρανοϊκού πολέμου στην Ουκρανία.

Ενώ ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στην Αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή, μία περίοδο μετάνοιας και περισυλλογής, βλέπουμε δίπλα μας να αιματοκυλιέται η γειτονιά μας. Το πιο λυπηρό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν μεταξύ δύο ομόδοξων, αδελφών κρατών.

Πρόσφατα γευτήκαμε παρόμοια επίθεση, εκκλησιαστικής μορφής, στην πολυβασανισμένη Αφρική, την ήπειρο που βρίσκεται αναμφισβήτητα στην πνευματική δικαιοδοσία του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, που για δύο χιλιάδες χρόνια αγωνίζεται για να κηρύξει το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσουν άμεσα οι αιματοχυσίες για το καλό της ανθρωπότητας, διότι όπως λέει και ο σύγχρονος Ρώσσος Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ: «η μεγαλύτερη αμαρτία είναι ο πόλεμος».

Τα γεμάτα φόβο μάτια των αθώων παιδιών, μας ικετεύουν για βοήθεια. Συμπάσχουμε με τα αθώα θύματα της άδικης πολεμικής σύρραξης, συμπονούμε αυτούς που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, συμβαδίζουμε με τους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου και ευσταθείας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών.

Είθε η Ειρήνη του Παντοκράτορος Θεού να βασιλεύσει σε όλο τον κόσμο.

TOP NEWS