Πατριάρχης Ιεροσολύμων υπέρ της… κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας

  • Dogma
πατριάρχης

Με προσκυνητές από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία συναντήθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019. Ο Παναγιώτατος στο λόγο του προς τους προσκυνητές τόνισε: «ότι προσεύχεται θερμώς για την ειρήνη στην Ουκρανία και ζήτησε να μεταφερθεί η πρωθιεραρχική ευλογία του στα πιστά τέκνα της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Ήταν η πρώτη φορά που ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παίρνει θέση στο Ουρκανικό ζήτημα και όπως διαφαίνεται δε θα προχωρήσει στην αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στα Πανάγια Προσκυνήματα της Παλαιστίνης και των Ιεροσολύμων μετέβησαν κατόπιν ευλογίας  του Μητροπολίτη Οδησσού και Ιζμαήλ κ. Αγαθαγγέλου οι ιερείς και πιστοί της επαρχίας του με επικεφαλής τον Επίσκοπο Αρτσίζ Βίκτωρα, βοηθό της επαρχίας Οδησσού.

Στις 22 Ιανουαρίου 2019 οι προσκυνητές από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είχαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ΄.

Στον εποικοδομητικό λόγο του, τον οποίο απηύθυνε στους προσκυνητές από την Ουκρανία, Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ τόνισε ότι προσεύχεται θερμώς για την ειδήνη στην Ουκρανία και ζήτησε να μεταφερθεί η πρωθιεραρχική ευλογία του στα πιστά τέκνα της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σε ανάμνηση της επισκέψεως των προσκυνητών από την Ουκρανία ο κ.κ. Θεόφιλος προσέφερε ενθύμια σε αυτούς.

πατριάρχης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ